Τι είναι τα γλωσσικά σιδεράκια;

Αν η βελτίωση του χαμογέλου σας με τα συμβατικά μεταλλικά σιδεράκια δεν σας ακούγεται ελκυστική, πλέον η ορθοδοντική μπορεί να σας προσφέρει την λύση! Τα γλωσσικά σιδεράκια, αποτελούν μια εναλλακτική λύση που μπορεί να τελειοποιήσει το χαμόγελό σας με διακριτικό τρόπο!

Τα γλωσσικά σιδεράκια, αν και μοιάζουν με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια, τοποθετούνται από την πίσω πλευρά των δοντιών, διορθώνοντάς τα εσωτερικά. Αυτά είναι φτιαγμένα είτε από ανοξείδωτο ατσάλι είτε από χρυσό, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για την θεραπεία είναι περίπου ο ίδιος.

 

Γλωσσικά σιδεράκια: Πώς κατασκευάζονται;

Τα γλωσσικά σιδεράκια είναι εξατομικευμένα και κατασκευάζονται για κάθε ασθενή ξεχωριστά. Για να δημιουργηθούν είναι αναγκαία η λήψη των οδοντικών αποτυπωμάτων του ασθενούς, προκειμένου να σταλούν οι μετρήσεις στην εταιρεία κατασκευής. Η εξέλιξη ωστόσο της τεχνολογίας, επιτρέπει στον ορθοδοντικό την ψηφιακή απεικόνιση του τελικού αποτελέσματος, ενώ παράλληλα ο σχεδιασμός έχει βελτιωθεί προκειμένου να μειωθούν στο ελάχιστο οι πιθανοί τραυματισμοί.

 

Γλωσσικά σιδεράκια και πλεονεκτήματα

Τα γλωσσικά σιδεράκια χαρακτηρίζονται από πολλά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ως ορθοδοντική θεραπεία είναι σχεδόν αόρατη, καθώς δεν μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή.
  • Επιτρέπουν μεγάλο εύρος πολύπλοκων κινήσεων.
  • Αποφεύγονται τα σημάδια που προκαλούνται στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών. Αυτό είναι ένα φαινόμενο αρκετά σύνηθες στους ορθοδοντικούς ασθενείς που φορούν τα συμβατικά σιδεράκια.
  • Δεν παρεμποδίζουν κάποια δραστηριότητα, όπως το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου.
  • Παραμένουν στα δόντια ανά πάσα στιγμή.
  • Παρέχουν εξαιρετικό έλεγχο και επιτρέπουν τις ακριβείς και προσαρμοσμένες κινήσεις.
  • Μπορούν να βελτιώσουν πλήθος ορθοδοντικών προβλημάτων.

Απ΄ όλα τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως τα γλωσσικά σιδεράκια είναι ιδανικά για άτομα που θέλουν να βελτιώσουν αποτελεσματικά την εμφάνιση των δοντιών τους, με μια μέθοδο υψηλής αισθητικής. Η διακριτικότητα που τα χαρακτηρίζει δεν περιορίζει τους ασθενείς στην καθημερινότητά τους και δεν επηρεάζει τις κοινωνικές τους συναναστροφές. Στην ορθοδοντική κλινική Great Smile μπορούμε να σας προσφέρουμε το χαμόγελο των ονείρων σας, επιλέγοντας την ορθοδοντική θεραπεία που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.