Αόρατοι Νάρθηκες Δοντιών Invisalign

Αόρατοι Νάρθηκες Δοντιών Invisalign

Η τεχνική αυτή εφευρέθηκε στην Αμερική στις αρχές του 2000 και έκτοτε έχει διαδοθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο. Η θεραπεία με τη μέθοδο αυτή γίνεται με τη χρησιμοποίηση εκ μέρους του ασθενούς μιας σειράς αόρατων ναρθήκων που κατασκευάζονται από τη λήψη ψηφιακών μέτρων υψηλής ακριβείας. Τα αρχικά μέτρα, μαζί με το εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας καθώς επίσης και τις αρχικές φωτογραφίες του ασθενούς (5 ενδοστοματικές και 3 εξωστοματικές) αποστέλλονται ηλεκτρονικά στα εργαστήρια της Align Technology. Μετά από λίγες μέρες αποστέλλεται ηλεκτρονικά η ηλεκτρονική 3D εικόνα των δοντιών, το λεγόμενο ClinCheck, όπου φαίνονται οι μελλοντικές οδοντικές μετακινήσεις. Με τον τρόπο αυτό ο ασθενής γνωρίζει πριν καν ξεκινήσει η θεραπεία ποια θα είναι η τελική θέση των δοντιών του.

Από τη στιγμή που η oρθοδοντικός σε συνδυασμό με τον ασθενή συμφωνήσουν στο σχέδιο θεραπείας, ξεκινά η διαδικασία παραγωγής τους. Οι ατομικές μεμβράνες πρέπει να φοριούνται 20-22 ώρες την ημέρα και να αντικαθίστανται κάθε μία εβδομάδα από τις επόμενες, μέχρι τα δόντια να μετακινηθούν στις τελικές τους θέσεις. Ο αριθμός των ναρθήκων που απαιτείται για κάθε ασθενή διαφέρει ανάλογα με τη βαρύτητα του περιστατικού. Συνήθως οι μήνες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της θεραπείας κυμαίνονται από τους 9 μήνες για τα ελαφρά περιστατικά, έως τους 18 για τα πιο δύσκολα περιστατικά.

Οι αόρατοι νάρθηκες δοντιών Invisalign κατασκευάζονται ξεχωριστά για τα δόντια του κάθε ασθενή, που μετακινούνται σιγά – σιγά, εβδομάδα με την εβδομάδα, μέχρι να ισιώσουν και να φτάσουν στην τελική τους θέση. Χρησιμοποιώντας ένα εικονικό σχέδιο θεραπείας που δημιουργήθηκε από ειδικό λογισμικό, υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της σειράς των κινήσεων που θα κάνουν τα δόντια κατά τη διάρκεια της θεραπείας, κάτι που επιτρέπει την απεικόνιση του τελικού αποτελέσματος εκ των προτέρων. Οι αόρατοι νάρθηκες δοντιών Invisalign αποτελούν μια ορθοδοντική θεραπεία ιδανική για όλες τις ηλικίες.

Οι αόρατοι νάρθηκες δοντιών Invisalign έχουν πλεονεκτήματα όπως:

  • Η διακριτικότητα.
  • Η δυνατότητα αφαίρεσης για την τήρηση της ρουτίνας στοματικής υγιεινής.
  • Η αποτροπή πρόκλησης ερεθισμών εντός της στοματικής κοιλότητας.
  • Η διατήρηση της καθημερινότητας του ασθενούς.