Ένα καλαίσθητο,  φωτεινό και υγιές χαμόγελο δημιουργεί πάντα μια θετική πρώτη εντύπωση στους άλλους. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως επιδράει θετικά στη ψυχολογία μας και έτσι ωφελείται η προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική μας ζωή.

Τα τελευταία χρόνια οι καινοτόμες εξελίξεις στο χώρο της Αισθητικής Οδοντιατρικής δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας να βελτιώσουμε το χαμόγελό μας!

Υπάρχουν πολλές οδοντιατρικές θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την όψη του χαμόγελού μας. Από τις πιο σημαντικές, είναι η Ορθοδοντική η οποία ασχολείται τόσο με τη διευθέτηση των δοντιών σε μια επιθυμητή νέα θέση, όσο και με τη βελτίωση της θέσης ή και της σχέσης των γνάθων.

Στις νεαρές ηλικίες (7-8 χρονών) η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να προλάβει τη δημιουργία πολύπλοκων ορθοδοντικών προβλημάτων με τα γνωστά σε όλους μας σιδεράκια. Πλέον κερδίζει συνεχώς έδαφος και η Ορθοδοντική των ενηλίκων που πλέον επιλέγουν κατά κύριο λόγο την ευθυγράμμιση των δοντιών τους τοποθετώντας αόρατους νάρθηκες.

Εκτός από την ευθυγράμμιση των δοντιών, ένα ελκυστικό χαμόγελο εξαρτάται πολύ και από το χρώμα τους και πλέον το λευκό, λαμπερό χαμόγελο έχει όλο και περισσότερους οπαδούς. Η λεύκανση των δοντιών είναι μια διαδικασία κατά την οποία απομακρύνονται χρωστικές από τα δόντια με αποτέλεσμα να γίνονται λευκότερα. Είναι από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες στην αισθητική οδοντιατρική η οποία πραγματοποιείται με την χρήση λάμπας LED ή/και με με ναρθηκάκια νυκτός.

Πριν όμως πραγματοποιηθούν οι δύο παραπάνω πρακτικές καλό θα ήταν να έχουμε φροντίσει για την υγεία των δοντιών μας κάνοντας τακτικούς προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους, σε εξαμηνιαία βάση, ούτως ώστε να αποφευχθεί η εκδήλωση οδοντοστοματικών νόσων. Οι προληπτικές επισκέψεις στον Οδοντίατρο καθορίζουν την μακροζωία των δοντιών μας, διότι σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα και διαγνωστεί από νωρίς αποτρέπεται η περαιτέρω αλλοίωση ή η καταστροφή τους.

Πέρα από τις παραπάνω θεραπείες το σημαντικότερο ρόλο για τη διατήρηση της στοματικής υγείας, είναι το καθημερινό συχνό βούρτσισμα τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας παράλληλα το νήμα και τα μεσοδόντια βουρτσάκια.

Ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο αποτελεί ισχυρό εργαλείο του κάθε ανθρώπου διότι μπορεί να επιδράσει θετικά την καθημερινότητά του. Αν λοιπόν υπάρχει η επιθυμία βελτίωσής του, καλό θα ήταν να το εκμεταλλευτεί κατάλληλα και έγκαιρα! Στην ορθοδοντική κλινική Great Smile μπορούμε να σας παρέχουμε το χαμόγελο των ονείρων σας!